Et godt sted å være, et godt sted å lære.

Vi lar barndommens egenverdier få fokus i vår visjon. Vi har kun en av den og den er en viktig del av livet som former oss som mennesker. Vi skal gi barna tid til å være barn, gi de rom til å vokse, undres, lære, og ikke minst samle gode minner.

Vår dag er et helt lite eventyr, når tiden får vinger og timene flyr. Sammen i lek, læring, undring og latter, samler vi barndommens gylne små skatter.

Om oss

Eventyrøya familiebarnehage holder til i Th. Widdingsvei 9. Vi har plass til ti barn i alder 0-6år. Barnehagen har store fine lokaler med eget aterlier, vi har også en stor hage med forskjellige lekeapparater. Det er nært til både skog, turområder og ulike lekeplasser. Vi har to fantastiske ansatte i 100% stilling hvor begge er barnehagelærere. Eier er også barnehagelærer og har over 15 års erfaring fra barnehage.

Hovedmål for Eventyrøya familiebarnehage: ”Å gi barna trygge rammer i en hjemlig atmosfære, hvor hverdagen skal være oversiktlig og inspirere til lek, utvikling og samhold.”

De ansatte har et pedagogisk grunnsyn hvor omsorg, respekt og humor står sterkt. Vi ønsker å gi alle barn en trygg hverdag slik at de får selvtillit til å oppnå sine visjoner. Vi ser på selvtillit og god selvfølelse som svært viktige redskaper å ha med når man vokser opp i dagens samfunn. Vi ønsker å lære barna å se det positive i hverdagen.

Bilde mat1.JPG

BILDER

Vi går på tur minimum en gang i uken hele året. Vi benytter Tromsdalen aktivt, men drar også med buss eller bil til andre tur-områder og lekeplasser.

Vi har noen tradisjoner som vi gjør årlig. I januar markerer vi solens tilbakekomst ved å bake og ha formingsaktivitet. Vi lærer om Samenes nasjonaldag gjennom formingsaktiviteter, lærer om flagget og markerer 6.februar. Om vinteren har vi vinterfestival. Da har vi en uke med særskilt fokus på friluftsliv om vinteren. Vi har aktiviteter med OL grener ute og lager maten ute. I februar har vi karneval. Det jobber vi med i flere uker i forveien og lager alle kostymer i barnehagen. Når det blir litt varmere ute drar vi på heldagstur til Charlottenlund for å ake og leke.

På våren og sommeren planter vi blomster eller er ute å plukker og undrer oss over det vi finner. Vi bruker å dra på sykkeltur og sparkesykkeltur. Vi bruker å dra på tur til gård og en tur til Charlottenlund for å sykle.

På høsten plukker vi bær, vi har ripsbærbusk på uteområdet vårt. Vi bruker også å ha formingsaktivitet med høst som tema. I november lager vi lykter og er med på å markere inngangen til mørketiden sammen med mange andre barnehager i Tromsø. I desember lager vi julegaver og har aktivitets kalender.

Vi har et variert og innbydende innemiljø, hvor vi legger vekt på å tilby ulike materialer og aktiviteter. Ute har vi et lekeområde og et dukkehus som vi bruker daglig.